ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Φωτεινή Τρούσα είναι κλινική ψυχολόγος. Εργάζεται σε ιδιωτικό γραφείο που διατηρεί στην Ηλιούπολη.

Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα και στη Γαλλία.

Κατέχει προδιδακτορικό, μεταπτυχιακό τίτλο D.E.A του Πανεπιστημίου PaulValéry Montpellier III (Γαλλία) με κατεύθυνση την ψυχανάλυση. Επίσης, μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης MSc (D.E.S.S.) στην Κλινική Ψυχολογία και Παθολογία και πτυχίο (Maîtrise) στην ίδια ειδικότητα, του Πανεπιστήμιου της Nice της Γαλλίας.

Εχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων (μέλος της Fédération Internationale pour l’Education des Parents – Διεθνής Ομοσπονδία για την Εκπαίδευση των Γονέων).

Έχει λάβει επιμόρφωση με αντικείμενο τη ‘Συμβουλευτική των εξαρτήσεων’ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Εργάστηκε εθελοντικά στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής με παρακολούθηση κλινικών περιπτώσεων και χορήγηση τεστ νοημοσύνης σε παιδιά και εφήβους.

Έχει εργαστεί ως συντονίστρια ομάδων γονέων με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαικής Επιμόρφωσης Ανατολικής Αττικής

Δίδαξε θέματα ψυχολογίας ως εκπαιδεύτρια στο ‘Ινστιτούτο Μελετών Εκπαίδευσης και Επιχειρήσεων’ με αντικείμενο τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική γονέων, όπως και σε άλλους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Αστυνομίας. Εργάστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής,  Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών, όπου αντιμετώπισε περιπτώσεις κακοποίησης (σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής) και παραβατικότητας ανηλίκων, τοξικοεξάρτησης και ενδοοικογενειακής βίας.

Εργάζεται σε Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό.

Έχει συντονίσει ομάδες συμβουλευτικής γονέων και έχει πραγματοποιήσει ενημερωτικές ομιλίες για γονείς και παιδιά σε σχολεία, ιδρύματα και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μιλά Γαλλικά και Αγγλικά.

 Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια Ψυχοθεραπεία Ηλιούπολη Άγιος Δημήτριος Δάφνη Υμηττός

http://unice.fr/faculte-des-lettres-arts-sciences-humaines/departements/sciences-humaines-et-sociales/psychologie
http://www.univ-montp3.fr/

Για άμεση αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος :